Kreditkort

Jämförelse av bästa kreditkort

Kreditkort? Bra, här kan du jämföra kreditkort och hitta några av de vanligaste och bästa kreditkorten från bland annat Bank Norwegian och ICA banken. Jämför kreditkort från bankerna snabbt och enkelt för hitta det bästa kreditkortet för just dig och dina behov.

Kreditkort givare Ränta* Kreditgräns, max
Årsavgift ANSÖK NU
Bank Norweigan kreditkort 16,99% 100 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 9.74% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 16.24% 50 000 kr 295

ANSÖK NU

British Airways Visa kreditkort 14.14 % 50 000 kr 395 kr  ANSÖK NU
MoreGolf MasterCard kreditkort 15,64% 50 000 kr 295 kr ANSÖK NU
 Collector Easycard Kreditkort 19,oo%  30 000 kr  290 kr  ANSÖK NU
Collector Easyliving kreditkort 13,95% 100 000 kr 195 kr  ANSÖK NU
 Marginalen Traveller kreditkort  16,90 %  150 000 kr 395 kr  ANSÖK NU
ICA Banken kreditkort 12,2% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
WasaKredit Gustav kreditkort 14,85% 100 000 kr 195 kr  ANSÖK NU
Ikano Bank Kreditkort

14,oo% 60 000 kr 0 kr  ANSÖK NU

*Räntan är en nominell årsränta. Se effektiv ränta hos respektive kreditkortsgivare.

Bra kreditkort – vad kännetecknar ett bra kort?

Letar du efter ett bra kreditkort? Då är det viktigt att när man letar ett bra kort med kredit så gäller det att veta vad man behöver kortet till. Är du ute efter ett kort med bonus, poäng eller för att utomlands? Dessa tre är de vanligaste anledningarna till att man vill skaffa ett kort med kredit.

Du är förmodligen också intresserad av att skaffa ett kreditkort, men du känner dig osäker på vilket kort du ska välja och vilket kort som passar dina behov då det finns för många kreditkortsutgivare att välja mellan och för många kreditkort att välja emellan hos respektive kreditkortsutgivare. Det finns helt enkelt för många olika alternativ att välja mellan, vilket gör det svårt att bestämma sig.  Det viktigaste för för att bestämma sig för ett kreditkort är att se vilka kreditkort som passar dig och dina behov och vilka alternativ som bäst passar dig.

De tre typerna av bra kort med kredit kan delas in nedanstående tre kategorier:

  • bra kreditkort med bonus
  • bra kreditkort med poäng
  • bra kreditkort utomlands

Ett kreditkort utgörs av flera delar, dels så är kreditkortet ett vanligt bankkort med skillnaden att det är en kredit kopplat till kortet. Du som kreditkortsägare får en kredit av kreditkortsutgivaren och får på så vis en möjlighet att plocka ut pengar från bankomater eller köpa varor eller tjänster med kortet på kredit, dvs du behöver inte ha några pengar själv. Till skillnad från ett vanligt bankkort som normalt är knutet till ens eget konto så ska den utnyttjade krediten betalas tillbaka till kreditgivaren.

Bankkort med kredit

De flesta banker, kredit- och låneinstitut kan ge ut kreditkort, dvs de kan koppla en kredit till ett vanligt bankkort som då blir till ett kreditkort. De flesta kreditkort fungerar på så sätt att du som innehavare av kortet kan använda det när du själv känner för att göra det och du har då en av banken förutbestämd kredit som du kan använda när du behöver ett tillskott av pengar eller för att betala av något dyrare inköp under en längre period. I slutet av månaden får du en faktura som innehåller alla de köp du gjort på kreditkortet.  Beroende vilket kreditkort du har kan du få olika sorters möjligheter att betala tillbaka krediten, det kan vara att vänta med betalningen i femtio till sextio räntefria dagar eller att få de sammanlagda inköpens återbetalning i mindre delbetalningar.

Kort med kreditgräns

Hur stor kredit du får beror mycket på din personliga ekonomi i första hand och kreditgivarens förtroende för dig som kredittagare. Hur stor kreditgräns som finns på kreditkortet beror både på hur hög gräns banken har på just det kreditkort du vill ansöka om men detta bestämd också utifrån den kreditprövning banken eller låneinstitutet gör på dig innan de beviljar dig tillgången till ett kreditkort. Vissa kort kan ha kreditgränser på upp till hundra tusen, med det är vanligare med lägre summor. Du kan själv påverka hur stor kredit du kan få på kortet så länge det är inom bankens gränser för vad de är villiga att ge dig i kredit.

Vanliga krav för att få ett kreditkort

För att få möjlighet att få ett kreditkort, eller tillgång till kredit via ditt bankkort måste du ofta vara minst 18 år och ha en välskött ekonomi, vissa kreditgivare kräver också att du har någon form av fast arbete eller en årsinkomst på en viss summa.

För att gå möjligheten att få ett kreditkort behöver du ofta uppfylla några av banken/låneinstitutets givna krav, dessa krav kan variera mellan olika kreditgivare. Men några vanligt förekommande krav är att du som sökare är minst arton år och inte har några betalningsanmärkningar. Det finns också krav på att du har en fast inkomst och en årsinkomst på minst 100 000 och din kreditgräns brukar ofta ligga på ca 10 procent av din årsinkomst vilket betyder att din kreditgräns är eller blir högre ju högre årsinkomst du har.

Hur man ansöker om ett kreditkort

Idag kan du ansöka om ett kreditkort hos de flesta banker men också genom nätet och du har nu ett mycket större utbud av företag att välja mellan, vilket gör att du som kund har möjligheten att leta reda på vart du kan få det mest fördelaktiga avtalet. Detta kan bland annat vara hur hög kreditgräns du kan få samt vilka avbetalningsvillkor som gäller.

Kreditkortskostnader – vanliga kostnader kopplade till kreditkort

Hur mycket det kostar att ha ett kreditkort? Vad det kostar dig som kredittagare att ha ett kreditkort beror främst på kreditkortet då alla kort är förenade med de olika avgifter som kreditgivaren har på sitt kreditkort.

Årlig fast avgift

Kreditkort har normalt en årlig fast avgift (årsavgift) på 25-30 kr i månaden (300-400 kr per år) för själva kreditkortet. De finns även många kreditkort utan årsavgifter.

Avgifter och kostnader för kredit (outnyttjad och utnyttjad kredit)

Avgifter och kostnader för krediten tillkommer som ränta från och med köpedagen och andra avgifter.De är ganska vanligt att man betalar för en outnyttjad kredit. Det går att få kreditkort där du inte behöver betala något för outnyttjad kredit, utan endast för den kredit som du faktiskt utnyttjar. Undersök och jämför kreditkort så att du får det bästa och billigaste kreditkortet som uppfyller dina behov.

Kreditkort med bonus

Här kommer vi att lista alla kreditkort med bonus.

Kreditkort utan uc

Här kommer vi att lista alla kreditkort utan uc, men tills dess så kan du ta en titt på vår sammanställning av kort utan uc eller hemsidan kort utan uc som enbart behandlar kreditkort utan uc.

Kreditkort med betalningsanmärkning

Här kommer vi inte att lista alla kreditkort med betalningsanmärkning, utan det kommer vi att göra på sidan – kort med betalningsanmärkning.

Kreditkort trots många förfrågningar

Här kommer vi inte att lista alla kreditkort trots många förfrågningar, utan det kommer vi att göra på sidan – kort trots många förfrågningar.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...