Kreditkort trots betalningsanmärkning

Kreditkort med betalningsanmärkningar

Kreditkort trots betalningsanmärkning? Kan man skaffa ett kreditkort med betalningsanmärkning? De flesta tror att detta är omöjligt att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning, men så är inte riktigt fallet. Ifall har lyckats få en betalningsanmärkning så har du fortfarande möjlighet att ett kreditkort trots anmärkningen. Glöm inte att du har möjlighet att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning så deppa inte alltför mycket ifall du fått avslag hos den första kreditkortsgivaren du söker hos.

Kreditkort givare Ränta* Kreditgräns, max
Årsavgift ANSÖK NU
Bank Norweigan kreditkort 16,99% 100 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member flex kreditkort 9,74% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member more kort 16,24% 50 000 kr 295

ANSÖK NU

ICA Banken kreditkort 12,20% 50 000 kr 0 kr ICA banken plus kreditkort ANSÖK NU
British Airways Visa kreditkort 14,14% 50 000 kr 395 kr ANSÖK NU
Collector Easycard Kreditkort 19,00% 30 000 kr 290 kr ANSÖK NU
Collector Easyliving kreditkort 13,95% 100 000 kr 195 kr ANSÖK NU
Marginalen Traveller kreditkort 16,90% 150 000 kr 395 kr ANSÖK NU
MoreGolf MasterCard kreditkort 15,64% 50 000 kr 295 kr ANSÖK NU
WasaKredit Gustav kreditkort 14,85% 100 000 kr 195 kr ANSÖK NU
Ikano Bank Kreditkort 14,00% 60 000 kr 0 kr ANSÖK NU

*Räntan är en nominell årsränta. Se effektiv ränta hos respektive kreditkortsgivare.

Bara för att du har en betalningsanmärkning betyder det inte att du har dålig ekonomi och är oförmögen att kunna betala tillbaka eventuell utnyttjad kredit. Detta har en hel del kreditkortsföretag börjat inse, vilket har lett till att fler och fler har fått godkännande vid deras ansökningar för kreditkort trots betalningsanmärkning.

Vad kreditkortsföretagen då kollar extra på vid din ansökan är hur gammal du är, vad du har för inkomst, kapital och hur du har skött din ekonomi både innan och efter din betalningsanmärkning. Kreditkortsföretagen använder sig av olika sorters program där ett bland annat är ett så kallat scoringsystem där det matar in det olika uppgifterna här ovan för att se om du har möjlighet att kunna få ett kreditkort trots din betalningsanmärkning.

En annan sak som är värd att kolla upp är hur längesedan du fick din betalningsanmärkning. Är den äldre än tre år så har den troligtvis trillat ur systemet, om du har betalat den. Har det går mindre än tre år ligger den troligtvis kvar, men som sagt så finns det fortfarande möjlighet att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning.

Du kan alltid försöka få ett kreditkort genom att göra en ansökan, den är alltid gratis. Då går du tillväga på följande sätt:

  1. Ansök, det är alltid gratis. I värsta fall får du avslag, inget värre inträffar.
  2. Läs igenom policy och avtal, eventuellt finns det riktlinjer där som säger hur kreditkortsföretaget ställer sig om man har en betalningsanmärkning.
  3. Det snabbaste sättet att få reda på hur ansökningar med betalningsanmärkning behandlas är att ringa kreditkortsföretagets kundtjänst.

Kreditkort för dig med betalningsanmärkning

Även solen har sina fläckar, är ett ordspråk som låter bra men inte alltid fungerar. Du kanske idag har en väldigt bra, städad och ordnad ekonomi men du fick inte din kreditkortsansökan beviljad p.g.a. en gammal betalningsanmärkning.

Du vet att det inte finns några ursäkter till varför du inte betalade den där räkningen i tid för drygt två år sen. Det kanske finns en förklaring, men ingen ursäkt. Kanske du befann dig utomlands på en längre resa, eller kanske du flyttat och det blev strul med vidarebefordring av posten.

Det är ju faktiskt sånt som händer, men ibland är finansvärlden stel och en anmärkning är en anmärkning, som kan sätta käppar i ditt ekonomiska hjul. Vi har ställt oss frågan om det går att få ett kreditkort trots en betalningsanmärkning?

Betalningsanmärkningar ligger kvar i 3 år

I Sverige finns ett antal företag som har ekonomiska uppgifter om privatpersoner och företag. I dessa uppgifter finns t.ex. betalningsanmärkningar, vilka kan bero på många olika saker. När du gör en ansökan om lån, ska hyra lägenhet eller teckna dig för ett nytt kreditkort så görs en kreditupplysning hos dessa företag. Om det finns en betalningsanmärkning registrerad under de tre senaste åren, kommer de att hitta den och rapportera det till banken som beställt upplysningen.

Kreditkort är också en form av lån

När man använder ett kreditkort lånar man i praktiken pengar från kreditkortsföretaget. Allt det man handlar för hamnar på en faktura som man sedan ska betala vid ett senare tillfälle. Den kredit du beviljats kan du utnyttja trots att du egentligen inte har de pengarna på ett bankkonto. Du lånar alltså pengarna, precis som i vilket annat typ av lån som helst.

Det finns dock en del fördelar med kreditkortet jämför med privatlån. Du kan helt undvika ränta om du betalar i tid. Du kan samla bonus och få ersättning för att du använder kreditkortet. Tänk dock på att se över villkoren för ditt kreditkort och räkna på den totala bilden. Äter årskostnaden upp bonusen? Om du tvingas delbetala en månad, vad ligger kostnadsräntan på? Kreditkortet har dessutom en del praktiska fördelar jämfört med bankkort. Du behöver sällan kolla om det finns pengar på kortet, men låt det inte få dig att släppa kontrollen. Har du svårt att kontrollera ditt köpbeteende, välj bort kreditkortet och håll dig till betalkort.

Vilka kreditkort kan personer med betalningsanmärkningar få?

Tyvärr är det extremt tufft för den som ådragit sig en betalningsanmärkning. De vanligaste korten, VISA / Mastercard, är mycket svåra att få. Den enda möjligheten är nog om du kan ansöka om ett extrakort till någon som redan har ett beviljat kreditkort. Vissa banker är dock restriktiva även med det.

Att förhandla med banken öga mot öga kan i vissa fall hjälpa. Om du har tillräckligt med ekonomiska uppgifter att plocka fram som visar på att du sköter din ekonomi bra och att betalningsanmärkningen absolut var en miss, du inte tänker låta ske igen, då kan det gå. Men var förberedd och plocka fram din bästa retorik, för det är inte lätt.

Det finns långivare inom SMSlån, privatlån och bolån som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar, men när det gäller kreditkort är marknaden mycket mer restriktiv. De allra flesta får vänta tills anmärkningen försvunnit (efter 36 månader).

Bra länkar om kreditkort och betalningsanmärkningar

– Vanligaste frågorna om betalningsanmärkning hos Kronofogden.
– Datainspektionens faktablad om betalningsanmärkningar
Om kreditkort på Wikipedia

En stor del av ekonomin i dagens samhälle är baserad på elektronisk betalning. Det är inte som förr i tiden, att man stod i kö på banken för att betala sina räkningar och ta ut kontanter. Idag används kort och internet för att betala, de flesta har minst ett kreditkort. När man ska skaffa kreditkort är det många som undrar om det är möjligt att få kreditkort trots betalningsanmärkning.

Med tanke på att cirka en miljon svenskar har betalningsanmärkning så förstår man att det är ganska vanligt. Man får betalningsanmärkning bland annat när man inte betalat en skuld eller räkning i tid. Det är inte så att man får en betalningsanmärkning med en gång, det tar tid. Fordringsägaren skickar ärendet vidare till inkasso, och sedan bestäms det vem som har rätt eller fel. Om kronofogden bestämmer att man måste betala får man en betalningsanmärkning i kreditregistret. En betalningsanmärkning står kvar i tre år i registret för privatpersoner och fem år för företag.

Svårighet att få kreditkort trots betalningsanmärkning

Det kan vara svårt att söka om kreditkort trots betalningsanmärkning. Ett kreditkort är ett sorts lån, som banken beviljar en person. De vill vara säkra på att få tillbaka de pengar de lånar ut till dig med kreditkortet. För att försäkra sig om det görs en kreditkontroll när man söker om ett kort. En betalningsanmärkning anses vara en indikation på att personen i fråga inte sköter sin ekonomi. Oftast nekas man då kreditkort.

Det finns banker och kreditinstitut som beviljar kreditkort trots betalningsanmärkning, men de är inte många. Ofta så ger de en lägre kreditgräns, för att försäkra sig om att de ska få tillbaka sina pengar. Det är en risk for dem att ge kreditkort trots betalningsanmärkning. Kreditkort och lån är stora inkomstkällor för banker, så de vill inte riskera för mycket.

Ansöka om kreditkort trots betalningsanmärkning

När man vill söka om kreditkort trots betalningsanmärkning är det viktigt att kunna bevisa att man har en ordnad ekonomi. Eftersom betalningsanmärkningar står kvar länge i registret, kan mycket ha ändrats sedan dess. En person som för några år sedan hade problem med ekonomin, kan i dagens läge mycket väl kunna klara av ett kreditkort. Fast anställning, bostad, betalda räkningar- allt detta kan hjälpa till att övertyga banken om att de kan ge ut ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Även om de har en generell regel om att inte ge kreditkort till de personer som har betalningsanmärkning, så kan de göra en individuell bedömning av en persons ekonomi. Om man får avslag hos en bank, ska man försöka hos en annan. Det är svårt att få kreditkort trots betalningsanmärkning, men inte omöjligt. Så man ska inte ge upp.

Det är alltså viktigt att man håller ett öga på sina räkningar och sin ekonomi. Se till att räkningar betalas även under semestertider. Om man ska vara bortrest en längre period kan man betala ett företag som tar hand om allt. Man ska inte använda mer kredit, eller låna mer pengar, än man kan betala tillbaka. Även om man kan få ett kreditkort trots betalningsanmärkning så är det svårt. Mycket bättre att undvika att man kommer i den situationen, så långt det beror på en själv.

Kreditkort trots betalningsanmärkning

Du har möjlighet att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning. Många tror att detta är omöjligt om man lyckats få en betalningsanmärkning, men så är alltså inte fallet. Bara för att du har en betalningsanmärkning betyder det inte att du har dålig ekonomi och är oförmögen att kunna betala tillbaka eventuell utnyttjad kredit. Detta har en hel del kreditkortsföretag börjat inse, vilket har lett till att fler och fler har fått godkännande vid deras ansökningar för kreditkort trots betalningsanmärkning.

Vad kreditkortsföretagen då kollar extra på vid din ansökan är hur gammal du är, vad du har för inkomst, kapital och hur du har skött din ekonomi både innan och efter din betalningsanmärkning. Kreditkortsföretagen använder sig av olika sorters program där ett bland annat är ett så kallat scoringsystem där det matar in det olika uppgifterna här ovan för att se om du har möjlighet att kunna få ett kreditkort trots din betalningsanmärkning.

En annan sak som är värd att kolla upp är hur längesedan du fick din betalningsanmärkning. Är den äldre än tre år så har den troligtvis trillat ur systemet, om du har betalat den. Har det går mindre än tre år ligger den troligtvis kvar, men som sagt så finns det fortfarande möjlighet att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning.

Du kan alltid försöka få ett kreditkort genom att göra en ansökan, den är alltid gratis. Då går du tillväga på följande sätt:

  1. Ansök, det är alltid gratis. I värsta fall får du avslag, inget värre inträffar.
  2. Läs igenom policy och avtal, eventuellt finns det riktlinjer där som säger hur kreditkortsföretaget ställer sig om man har en betalningsanmärkning.
  3. Det snabbaste sättet att få reda på hur ansökningar med betalningsanmärkning behandlas är att ringa kreditkortsföretagets kundtjänst.

Kreditkort trots betalningsanmärkning

Information om hur du skaffar kreditkort trots betalningsanmärkning finner du här. Om du sedan tidigare har en betalningsanmärkning och vill ha ett kreditkort så är det inga större problem att skaffa ett kreditkort om du fick din betalningsanmärkning för mer än tre år sedan, då den då är ute ur systemet – förutsatt att du betalat den. Har du däremot dragit på dig en betalningsanmärkning inom de senaste tre åren kan det bli lite svårare att skaffa ett kreditkort. Det kan redan vara så att du varit i kontakt med företag, exempelvis olika banker som tillhandahåller kreditkort som Mastercard eller VISA, redan men fått avslag. Att tänka på är att du har mycket större möjligheter att skaffa ett kreditkort trots betalningsanmärkning om du har en fastighet som du på något sätt kan sätta i pant. När du ansöker på kreditkort bör du även ha ett säkert jobb med stadig inkomst En given faktor är också att du är över 18 år.

När du känner att du har alla dessa faktorer är du redo att få ditt fall prövat hos en bank. Var tydlig med att du redan har en betalningsanmärkning men visar du på ett ansvarsfullt beteende och har en plan om hur du ska kunna hantera ditt kreditkort så är det oftast inga problem.

Är det så att du är ute efter lån eller finansiellt stöd för att betala av skulder eller liknande så är inte ett kreditkort den optimala lösningen. Du bör då kika på om du kan få ett lån hos en bank och på så sätt komma på rätsida med din ekonomi.

Rating: 1.0/5. From 2 votes.
Please wait...