Jämför kreditkort

Jämförelse kreditkort

Här kan du jämföra några av de vanligaste kreditkorten. Jämför kreditkort snabbt och enkelt.

Kreditkort givare Ränta* Kreditgräns, max
Årsavgift ANSÖK NU
Bank Norweigan kreditkort 16,99% 100 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 9.74% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 16.24% 50 000 kr 295

ANSÖK NU

British Airways Visa kreditkort 14.14 % 50 000 kr 395 kr  ANSÖK NU
MoreGolf MasterCard kreditkort 15,64% 50 000 kr 295 kr ANSÖK NU
 Collector Easycard Kreditkort 19,oo%  30 000 kr  290 kr  ANSÖK NU
Collector Easyliving kreditkort 13,95% 100 000 kr 195 kr  ANSÖK NU
 Marginalen Traveller kreditkort  16,90 %  150 000 kr 395 kr  ANSÖK NU
ICA Banken kreditkort 12,2% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
WasaKredit Gustav kreditkort 14,85% 100 000 kr 195 kr  ANSÖK NU
Ikano Bank Kreditkort

14,oo% 60 000 kr 0 kr  ANSÖK NU

*Räntan är en nominell årsränta. Se effektiv ränta hos respektive kreditkortsgivare.

Jämför kreditkort – vad är ett kreditkort?

Jämför kreditkort

Ett kreditkort är ett kontokort där en viss periods transaktioner förfaller till betalning. Det vanliga är att ägaren till kreditkortet handlar för ett visst belopp inom en given tidsperiod. När denna tidsperiod är över då ska hela beloppet som körkortsinnehavaren handlat för betalas av i sin helhet på den förutbestämd förfallodagen. Kortinnehavaren blir antingen fakturerad för beloppet eller så dras beloppet från dennes bankkonto. Skickas en faktura då ska hela fakturan betalas i sin helhet.

Kreditkortet gör att du kan handla för ett visst belopp under förutsättning att du har täckning för det på ditt bankkonto. Du blir normalt debiteras för beloppet först efter 30-45 dagar. Det avgörande för de olika villkoren är självklart vilket bolags kreditkort du har valt.

En av fördelarna med kreditkort är du får behålla dina pengar på ditt bankkonto i upp till 45 dagar och kan självklart åtnjuta ränta på pengarna. En annan fördel med kreditkortet är att du inte behöver betala ränta på beloppet som du handlat för under förutsättning att kortföretaget erbjuder detta.

Kreditkorten är vanliga för att bevilja olimiterade kort, eller kort till företag, där kortinnehavaren inte vill vara begränsad av en förutbestämd kreditlimit för att genomföra sina köp.

Olika former av kreditkort

Under senare år har marknaden för kreditkort och kreditkort vuxit väldigt mycket. Tidigare var det knappt att man fick något kreditkort sin bank, men numera kan man få kreditkort med skräddarsydda lösningar som passar ens egna behov.

Bensinkort är en variant av kreditkort som är utställt av ett bensinbolag, för användning vid inköp av drivmedel och andra relaterade varor på det bensinbolag som har ställt ut kortet. En särskild variant av bensinkort är så kallat fleet card där kortinnehavaren inte är en fysisk person, utan ett fordon, oftast en lastbil eller annat drivmedelstungt fordon, som exempelvis en taxi.

Välja rätt Kreditkort

Det finns många kortföretag som erbjuder olika former av kreditkort, vilket gör att du har möjlighet att välja ett kreditkort som passar dina behov. Jämför kreditkorten och se vilket kreditkort som passar just dig!

Exempel på kreditkort

American Express
Diners Club
Eurocard
First Card
Kreditkort – Kreditkort, VISA, Mastercard

Rating: 4.7/5. From 6 votes.
Please wait...