Förbetalda kort

Förbetalt kort MasterCard®

Förbetalda kort fungerar i princip som vanliga kreditkort eller betalkort. Den stora skillnaden är att du själv laddar korten med pengar. När du har laddat kortet med pengar så kan du använda kortet precis som ett vanligt kreditkort eller betalkort. Däremot så har du ingen kredit kopplat till kortet så du kan inte spendera mer pengar än du har laddat ditt kort med. Därav kallas dessa kort för förbetalda kort och de vanligaste är ett förbetalt Mastercard.

Jämförelse förbetalda kort

Här kan du jämföra några av de vanligaste förbetalda korten. Jämför förbetalda kort snabbt och enkelt för att hitta ett Förbetalt kort MasterCard® som passar dina behov:

Förbetalda kort,
kortutgivare
Förbetalda kort,
officiella namn
ANSÖK Förbetalda kort,
användningsområde
Förbetalt kort MasterCard Everyday - Cashkort
Mastercard Everyday Prepaid Card ANSÖK Cashkort för vardagliga utgifter
Förbetalt kort Paygoo MasterCard presentkort Paygoo Prepaid MasterCard Gift ANSÖK Gåva/Presentkort
Förbetalt kort MasterCard prepaid - Gåvokort Mastercard Prepaid Gift Card ANSÖK
Förbetalt kort Paygoo Reload MasterCard  Paygoo Reload MasterCard ANSÖK
Förbetalt kort MasterCard resa
Mastercard Prepaid Travel Card ANSÖK Resor

Förbetalda kort MasterCard®

Ifall du inte hittar ett förbetalt kort här eller på vår sammanställning över förbetalda kort som passar dig eller dina behov så kan vi rekommendera webbsidan som skriver om förbetalda kort oftare än vi gör. Därav så rekommenderar vi den sidan ifall du vill hitta ett förbetalda kort.

Mastercard Prepaid – Paygoo Gift & Reload

Mastercard har tagit fram flera olika förbetalda kreditkort, däribland MasterCard Everyday, MasterCard Gift och MasterCard Travel. De har även i samarbete med Paygoo tagit fram ett förbetald presentkort som kan användas överallt istället för ett traditionellt presentkort som är låst till en butik. Kortet fungerar på samma sätt som MasterCard Gift.

Samtliga förbetalda kort går att använda överallt där Mastercard eller Maestro accepteras. Vänd dig till din bank för att ansöka om ett förbetalt MasterCard-kort. De finns hos i princip alla svenska banker i Sverige.

Om Paygoo Prepaid MasterCard® Gift

Paygoo Prepaid MasterCard® Gift är den perfekta presenten för alla tillfällen – som födelsedagspresent, jubileum eller ett litet tack. Presentkortet kan också helt lagligt ges till medarbetare, affärskunder eller partner. Paygoo Prepaid MasterCard® Gift finns i många butiker runt om i Sverige. Korten kan köpas med olika värde beroende på vem du köper av, och det varierar mellan 200 och 1500 svenska kronor. Mottagaren kan använda Paygoo Prepaid MasterCard® Gift till att handla online eller i butik så länge de accepterar MasterCard-kort.

Om Paygoo Prepaid MasterCard® Reload

Paygoo Prepaid MasterCard® Reload kan användas för betaltjänster och varuinköp samt för överföringar mellan Reload-kort. Betalkortet passar bra för onlineköp, internationella resor och när du vill ha kontroll över dina kostnader. Paygoo Prepaid MasterCard® Reload kan köpas på Pressbyrån och 7/Eleven. Du kan fylla på kortet med ett valfritt belopp mellan 200 – 1500 SEK. Ingen kreditupplysning krävs.

Du kan använda Paygoo Prepaid MasterCard® Reload för att handla online eller i butik så länge de tar emot MasterCard. Allt du behöver göra är att validera ditt Paygoo -konto med bank -ID, och kortet är klart att användas över hela världen.

SpendOn Presentkort Mastercard

SpendOn Presentkort från Mastercard är ett vanligt förbetalt kort som säljs av Pressbyrån och 7 Eleven. Det är ett Mastercard som fungerar på över 29 miljoner butiker över hela världen. Man kan fylla ditt SpendOn förbetalda kort  med valfritt belopp från 200 kr upp till 1500 kr.

SpendOn Presentkort kan även användas för shopping Internet. Du ange ”SpendOn Presentkort” i fältet ”Kortinnehavarens namn” när du använder det för shopping på Internet. Läs mer här.

Förbetalda kort Visa

I likhet med Mastercard så har även Visa ett flertal förbetalda kort. Det handlar om förbetalda kreditkort som täcker resekort, ungdomskort, presentkort och e-kort för shopping på nätet. Ett vanligt Visa förbetalt kort är Global Cash – Visa Electron. Detta kort är förmodligen det Visa förbetalt kort som används främst när det gäller förbetalda kort.

Global Cash är ett kort som  går att koppla ditt kontokort (vare sig det handlar om VISA eller MasterCard). På så sätt kan du överföra pengar till kortet.

Förbetalda kort för vardagliga utgifter och småköp

Det vanligaste förbetalda kortet används för att betala småkostnader på Pressbyrån och andra vardagliga kostnader. Kortet går givetvis att använda till annat också. Det är upp till dig hur mycket du väljer att fylla på kortet med.

Den typen av förbetalda kort fanns för många år sedan och kallades för Cashkort. Bankernas förhoppning var att Cashkorten skulle ersätta kontanter och såldes bankernas hantering av kontanter, men Cashkorten blev aldrig populära som betalningsmedel och försvann bort från marknaden ganska snabbt. Nu har Cashkorten dykt upp igen i form av förbetalda kort och det vanligaste är MasterCard Everyday.

Använd det förbetalda kortet MasterCard Everyday för allting som du normalt skulle betala med kontanter. Oavsett om du vill shoppa, betala räkningar eller hantera din ekonomi på ett mer produktivt sätt innebär det ett enkelt och effektivt sätt att använda och hantera dina pengar.

Förbetalda kort som present – nya presentkortet

De förbetalda korten kan användas istället för presentkort. Fördelen är att kortet inte är bundet till någon butik och kan användas överallt. Här är en lista över kortutgivare i Sverige som ger ut MasterCard-kort. Om du saknar någon, kontakta din bank eller ditt finansinstitut direkt.

Det har aldrig varit enklare att köpa den perfekta presenten. Förbetalda kort innebär många fördelar – traditionella presentkort är ofta kopplade till en viss butik eller försäljare, medan ett förbetalt kort från MasterCard kan användas överallt där MasterCard- eller Maestro-kort accepteras.

Förbetalda kort till resor istället för resecheckar

De förbetalda korten kan användas istället för resecheckar.

När du är ute och reser är det smart att ha ett säkert och bekvämt sätt att betala och till skillnad från resecheckar behöver du inte ditt pass för att komma åt dina pengar. Du kan även ladda ditt kort medan du befinner dig på resande fot. Om ditt kort blir borttappat eller stulet är det dessutom inte alls samma sak som att förlora kontanter eftersom ett borttappat eller stulet kort kan spärras och saldot kan överföras till ett nytt kort. De flesta kortutgivare tillhandahåller ersättningskort eller kontanter medan du reser.

Förbetalda kort – alla kortutgivare

Bank Telefonnummer
Bank Norwegian 0770-45 77 66
Cerdo Bankpartner AB 042-444 60 00
Collector Credit AB 031- 750 27 77
Danske Bank 0752-48 45 42
Eurocard AB 08-14 67 37
SEB 0771-365 365
Santander Consumer Bank 08-559 514 00
Handelsbanken 0771-77 88 99
ICA Banken 033-47 47 90
Marginalen Bank 0771-717 710
Nordea 0771-22 44 88
First Card 08 534 91 080
EnterCard 08-737 14 00
Resurs Bank 042-38 20 93
Sparbanken Öresund 010-499 90 10
Swedbank 0771-221122

 

Rating: 2.4/5. From 56 votes.
Please wait...