ICA Banken kort utomlands - växlingspåslag införs på ICA-kort!

ICA Banken kort utomlands – växlingspåslag införs på ICA-kort!

ICA Banken kort utomlands - växlingspåslag införs på ICA-kort!ICA Banken inför nya kortavgifter, växlingspåslag, betala med kort utomlands

Nu blir det dyrare att handla utomlands med ICA bankens kort då man får man betala extra avgifter snart när man betalar med sitt ICA Banken kort utomlands. ICA Bankens nya kortavgifter blir i form av valutapåslag på inköp när man betalar med sitt ICA Bankkort och ICA Banken kreditkort utomlands.

ICA Bankkort Plus

ICA banken inför ett växlingspåslag på 1,25 procent på sina kort

ICA Banken har nu bestämt sig för att införa de nya kortavgifterna på sina kreditkort genom att ta ut ett växlingspåslag på alla inköp som betalas via ICA bankkort utomlands. Tidigare har ICA Bankens bankkort varit några av de få där det inte togs ut ett växlingspåslag vid inköp utomlands. Dock är detta ett minne blott då det snart blir dyrare att använda sig av ICA-bankkortet när man är på resande fot utomlands då banken kommer att lägga på ett valutapåslag på köp utomlands. Detta börjar att gälla från och med den 1 mars 2016 då banken tar ut ett växlingspåslag på 1,25 procent när man använder sitt ICA Banken kreditkort (ICA Bankkort Plus) utomlands. Något att tänka på är att detta inte berör ICA Kort och ICA Kort med betalfunktion (de kan inte användas för betalningar utomlands).

ICA Banken har tidigare inte tagit ut något valutapåslag från innehavare av ett ICA Bankkort Plus när man använt sitt kortet utomlands. Dock blir det ändring på detta då banken från och med 1 mars 2016 inför ett växlingspåslag på 1,25 procent enligt ICA Bankens information om växlingspåslag vid köp utomlands.

Vanligt att betalkort- och kreditkortsföretag TAR ut växlingspåslag

ICA Banken är inte ensam om att ta ut ett valutapåslag, utan det är nästan standard för de flesta större betalkort och kreditkort i Sverige. ICA Banken har anpassat sig till övriga matjättarna i Sverige där man får betala ett växlingspåslag på 1,5 procent på en del betalkort hos bland Hemköp och COOP. Hos Coop får man betalat ett växlingspåslag på 1,5 procent ifall man har Coop MedMera Betala Före kort eller Coop MedMera Betala Efter kort, men däremot så betalar man inget växlingspåslag på kreditkortet Coop MedMera Mer slipper du växlingspåslag.

Betalkort- och kreditkortföretag som INTE tar ut växlingspåslag

Andra betalkort och kreditkort utöver Coop MedMera Mer kreditkort som inte tar någon växlingspåslag är bland Collector Easyliving, Santanders Mitt kort + samt Forex Visa-kort enligt di.se. Gemensamt för dessa är att det främst rör sig om kreditkort.

Kreditkort givare Ränta* Kreditgräns, max
Årsavgift ANSÖK NU
Bank Norweigan kreditkort 16,99% 100 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 9.74% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
re:member kreditkort 16.24% 50 000 kr 295

ANSÖK NU

British Airways Visa kreditkort 14.14 % 50 000 kr 395 kr ANSÖK NU
MoreGolf MasterCard kreditkort 15,64% 50 000 kr 295 kr ANSÖK NU
Collector Easycard Kreditkort 19,oo%  30 000 kr  290 kr ANSÖK NU
Collector Easyliving kreditkort 13,95% 100 000 kr 195 kr ANSÖK NU
Marginalen Traveller kreditkort  16,90 %  150 000 kr 395 kr ANSÖK NU
ICA Banken kreditkort 12,2% 50 000 kr 0 kr ANSÖK NU
WasaKredit Gustav kreditkort 14,85% 100 000 kr 195 kr ANSÖK NU
Ikano Bank Kreditkort

14,oo% 60 000 kr 0 kr ANSÖK NU

*Räntan är en nominell årsränta. Se effektiv ränta hos respektive kreditkortsgivare.

Rating: 3.5/5. From 4 votes.
Please wait...

You may also like...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.